Skipass inclus!
Kaprun - Schi pe gheţar în Salzburger Land!

Kaprun (786 m) este situat la poalele masivului Kitzsteinhorn, la cca. 7 km de Zell am See. Casele foarte frumoase sunt la chiar lângă muntele Kaprun, simbolul acestei localităţi. Oferta turistică este mare: pe lângă diferite coborâri pentru schiori şi boarderi vă aşteaptă trase pentru drumeţii, pârtii pentru schi fond şi un peisaj unic. Distracţie şi multe activităţi vă aşteaptă la TAUERN SPA, pe pistele de bowling, la parapantă etc.

Après-Ski se scrie în Zell am See şi Kaprun cu majuscule. Snack-baruri şi cabane vă invită chiar din timpul zilei la o pauză. Vă recomandăm în mod special barul de Après-Ski Schnaps-Hans, pe Schmittenhöhe sau tradiţionala cabană Pinzgauer. Seara vă aşteaptă numeroase alte baruri şi discoteci în Zell sau Kaprun la distracţie, de exemplu la "Off Piste Bar", "Crazy Daisy" sau "Diele" puteţi face din noapte zi. Regiunea face din noapte zi şi multe alte activităţi cum ar fi săniuşul (inclusiv în nocturnă), parapanta, patinaj, schi fond sau o vizită la saună completează oferta. Dacă veţi să priviţi lumea de sus - puteţi sări cu paraşuta, zbura cu delta-planul sau cu parapanta deasupra întregii regiuni. La o plimbare prin zona pietonală vă aşteaptă cu multă varietate multe cafenele şi magazine.

Cu skipass-ul Ski Alpin Card aveţi acces la un total de 408 km de pârtii în Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn şi domeniile schiabile din Zell am See/Kaprun. În Zell am See şi Kaprun vă permite accesul la peste 47 instalaţii de transport pe cablu şi în jur de 138 km de pârtii în cele două domenii schiabile Maiskogel şi Schmittenhöhe, precum şi la gheţarul Kitzsteinhorn - care se întinde peste 3.029 m altitudine. Cu cei 61 km de pârtii, Kitzsteinhorn oferă în principal pârtii de nivel intermediar pentru începători și schiori de plăcere. Pantele largi de carving și pârtiile lungi, sportive, precum pârtia de 5 km de la stația superioară a Gletscherjet 4, fac inimile schiorilor să bată mai repede. Pe de altă parte, experții care caută adrenalina supremă, se vor simți bine pe Black Mamba, care are o pantă de până la 63%. De la Kaprun puteți ajunge la ghețar cu Gletscherjet și Panoramabahn sau direct din centrul orașului cu MK Maiskogelbahn și K-onnection, construite în 2019. Din Zell am See puteți ajunge rapid la zona de schi Schmittenhöhe (2.000 m) cu CityXpress, TrassXpress sau Schmittenhöhenbahn, care oferă pârtii de toate nivelurile de dificultate. Experții își încearcă norocul pe pârtia Trass, lungă de 4 km, care este considerată cea mai dificilă din întreaga zonă de schi și una dintre cele mai abrupte pârtii din întregul Land Salzburg. Domeniul schiabil Maiskogel este potrivit mai ales pentru familii şi începători, cu multe pârtii albastre şi largi. La stația superioară a telecabinei Almbahn, pasionații de sporturi de iarnă vor găsi, de asemenea, cea mai lungă pistă de coborâre din regiunea de schi, de aproximativ 7 km. Fiecare din cele 3 domenii schiabile este bine pregătit pentru vizita dvs. cu un funpark propriu, cu tables, slides şi jumps, dar şi pentru freerideri există posibilităţi suficiente: 5 rute de freeride, ideal acompaniate de un sistem informativ cuprinzător cu diverse Info-Points şi o Info-Base. Pe Schmittenhöhe, de exemplu, vă puteți relaxa pe terenul de schi liber de sub Sonnkogelbahn. Ca un service deosebit domeniile schiabile din jurul Zell am See şi Kaprun oferă Wi-Fi gratuit în diverse puncte. Este o joacă de copil să accesezi rețeaua Wi-Fi și să navighezi pe internet, să descarci cele mai recente rapoarte de zăpadă sau să postezi fotografii! Din decembrie 2019 este asigurată o legătură directă între Schmittenhöhe şi Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Nou-nouţa zellamseeXpress transportă snowboarderii şi schiorii de la Viehhofen în Glemmtal. Între Viehhofen şi Vorderglemm circulă în plus şi un skibus. Până în 2023 Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn şi domeniul Zell am See-Kaprun plănuiesc să devină un unic domeniu - cel mai mare cu legături directe din Austria! Acesta se va schimba însă în următorii 4 ani, asociaţia transformând cele două domenii în cel mai mare domeniu cu legături directe din Austria.

Pentru schiorii de schi fond în zona Zell am See/Kaprun este cu siguranţă o alegere bună. Peisajul pitoresc ce înconjoară lacul Zeller reprezinta locul ideal pentru practicarea disciplinelor nordice. Zell am See şi Kaprun oferă 38 km de piste. Kaprun oferă în jur de 25 km, dintre aceştia, 1,3 km pe gheţarul Kitzsteinhorn (2900 m altitudine). Această ocazie nu trebuie în nici un caz pierdută de împătimiţii schiului fond! Platoul Brunwiesenloipe, cu o lungime de aproximativ 2 km, care începe de la Centrul de Cross-Country Kaprun, este deosebit de potrivit pentru începători. Traseul Tauern Spa, lung de 3,5 km, și traseul Schlossloipe, lung de 5,2 km, pornesc, de asemenea, de la centrul de schi fond Kaprun. Un alt punct de atracție este traseul de noapte în apropiere. Acest lucru face posibilă marcarea urmelor în zăpadă chiar și seara.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Landgut Edelweiß, Kaprun, Austria